Pes anserinus syndroom

Pijn aan de binnenzijde van het been net onder de knie. De plek kan warm aanvoelen of er kan een vochtophoping te zien zijn. Vooral traplopen kan heel pijnlijk zijn.
Lees verder.

Knieblessure

Een knieblessure is een letsel aan het kniegewricht door een verdraaiing, een onverwachte beweging, of overbelasting. Vaak ontstaan deze blessures tijdens het sporten.
Lees verder.

Enkelblessure

Enkelblessures ontstaan vaak tijdens het hardlopen. De meeste voorkomende enkelblessures zijn enkelverstuikingen, verzwikking of verdraaiing.
Lees verder.

Top 10 hardloopblessures

Meer dan de helft van alle lopers heeft weleens last van pijnklachten of een blessure. Bij iedere blessure is het van belang om de oorzaak te achterhalen, zodat je er met een juist behandelplan sterker uitkomt!
Lees verder.

Stressfractuur

Sporten moet je goed opbouwen. Als je te snel en te veel wil met bijvoorbeeld hardlopen heb je een grotere kans op blessures zoals een stressfractuur.
Lees verder.

Achillespeesblessure

Achillespeesblessures zijn een vaak voorkomende blessure bij hardlopers. Achillespeesklachten ontstaan door bijvoorbeeld verkeerd of versleten schoeisel of een verkeerde trainingsbelasting.
Lees verder.

Shin splints

Shin splints komt veel voor bij sporters die veel lopen, rennen of springen. Denk hierbij aan hardlopers en voetballers. Sporters die last hebben van deze blessure ervaren pijn of stijfheid aan de binnenzijde van het scheenbeen.
Lees verder.

Hielspoor

Hielspoor is een voetblessure waar veel hardlopers mee te maken krijgen. Deze blessure ontstaat, net als veel andere hardloopblessures, door overbelasting. Zeker bij beginnende maar ook bij gevorderde hardlopers komt deze blessure voor.
Lees verder.

Kuitblessures

Pijn in de kuit of kramp in de kuit komt regelmatig voor bij sporters. De klachten aan de kuit kunnen uiteenlopen van stijfheid van de kuit tot pijnscheuten (kramp) met mogelijk een flinke spierscheuring.
Lees verder.

Hardloopblessures voorkomen

Jezelf uitdagen steeds verder en sneller te lopen, brengt risico’s met zich mee. Meer dan de helft van alle lopers heeft weleens last van pijnklachten of hardloopblessures. Zelfs de meeste getrainde lopers ontkomen er niet aan.
Lees verder.