Golfelleboog

Bij een golferselleboog heb je pijn aan de binnenzijde van jouw elleboog. De pijn kan uitstralen naar je onderarm en pols. De oorzaak van een golfarm is meestal overbelasting.
Lees verder.

Bankdrukken

De bench of bankdrukken, is een belangrijke oefening om je borstspieren te ontwikkelen. Naast je borstspieren train je ook de triceps en de schouderspieren mee.
Lees verder.

Pistol squat

Een oefening om jouw beenspieren nóg sterker te maken is zonder twijfel de pistol squat. Het gaat waarschijnlijk even duren voordat je een squat met één been kan uitvoeren, maar dat is de moeite waard!
Lees verder.

Knieblessure

Een knieblessure is een letsel aan het kniegewricht door een verdraaiing, een onverwachte beweging, of overbelasting. Vaak ontstaan deze blessures tijdens het sporten.
Lees verder.

7 gezonde suikervervangers

Suikers heb je nodig om te sporten. Heel wat bewerkte voedingsmiddelen bevatten echter ‘verborgen’ suikers en die zijn niet zo gezond. Gelukkig bestaan er een aantal goede natuurlijke suikervervangers!
Lees verder.

Maak fruit dik?

Fruit kan zelfs een enorme hulp zijn bij het sporten door de suikers! De reden daarvoor is dat je af en toe gewoon even een energie boost nodig hebt. Vlak voor de training bijvoorbeeld.
Lees verder.

Afvallen met een activity tracker

Een activity tracker kan een handige tool zijn bij afvallen. De tracker helpt je bewust te worden van je dagelijkse beweging, slaap en voedingspatroon. Ook toont de activity tracker je progressie.
Lees verder.

IJzertekort

Een sporter heeft veel vitaminen en mineralen nodig, zodat diens lichaam goed kan functioneren en op zijn best presteren. IJzer is een van de belangrijkste en wordt desondanks vaak over het hoofd gezien.
Lees verder.

Tips loopband kopen

Voor wie op elk moment van de dag een stuk wil wandelen of hardlopen en niet afhankelijk wil zijn van het weer, is een loopband ideaal. Op een loopband houd je jouw conditie op peil.
Lees verder.

Tips hometrainer kopen

Een hometrainer is perfect is om thuis te trainen en af te vallen. Je kunt zelf de intensiteit van de training bepalen, je kunt doelen stellen en je eigen tempo kiezen.
Lees verder.