Fitness apps - Nieuwe workouts

Nieuwe workouts

Fitness apps

Jezelf blijven motiveren om te blijven sporten is en blijft een uitdaging voor veel mensen. Met deze fitness apps wordt het een stuk makkelijker om vol goede moed je sportschoenen aan te trekken.

0 aanbiedingen
"Een activity tracker meet de hele dag en nacht je activiteiten, zoals verbruikte calorieën, slaapgedrag en stappen. Je draagt het net als een smartwatch om je pols"

Tips fitness apps

Heb je niet altijd de inspiratie om een nieuwe uitdagende workout te bedenken. Of zoek je iets dat jou kan begeleiden en motiveren om vol te houden tijdens het sporten? Dan kunnen goede fitness apps jou helpen om je persoonlijk fitnessdoel te bereiken.

Er zijn 6-weekseprogramma’s om jouw eigen doelen te bereiken: slank, sterk of gezond. Er zijn buikspieroefeningen, oefeningen voor armen, benen en core. Zo kun je bij cardio kiezen voor een Full intensity workout of Bootcamp workout. Sworkit is een van de meest uitgebreide gratis apps uit de lijst en een aanrader.

1. Sworkit

Dit is een geweldige app om thuis mee te sporten. Bij het opstarten van de app start je met het kiezen uit cardio, yoga, krachttraining of stretching. Wil je zelf oefeningen kiezen, dan kun je zelf een workout samenstellen. Elke oefening wordt voorgedaan door een instructeur door middel van afbeeldingen. Het is ook mogelijk om de app zelf een programma samen te laten stellen met oefeningen binnen de beschikbare tijd die jij hebt aangegeven.

3. Myfitnesspal

Myfitnesspal is echt de beste fitness app voor het bijhouden van je voeding. De app kent meer dan 6 miljoen verschillende ingrediënten en gerechten, waaronder ook alle Nederlandse ingrediënten. Met behulp van de app kan je dagelijks je voedselinname, activiteiten en doelen bijhouden. De Voedingsmiddelen worden weergegeven in calorieën, koolhydraten, vetten, eiwitten, natrium en suikers. Daarnaast worden de belangrijke voedingsstoffen, zoals vitamine A en C, kalium, calcium en ijzer vermeld.

Als je uiteindelijk de voeding van die dag hebt ingevoerd, kun je de invoer voltooien. MyFitnessPal geeft vervolgens aan of je voldoende hebt gegeten en waar je op moet letten.

3. Lifesum

Sporten is belangrijk, maar gezond eten en drinken speelt minstens zo’n grote rol. Met Lifesum weet je precies wat en hoeveel je eet, mits je dit nauwkeurig bijhoudt in deze fitness app. Verschillende ‘plannen’ helpen je om gezonder te leven, af te vallen of juist zwaarder te worden. Bij Lifesum kun je kiezen uit de verschillende plannen: gezonder zijn, afvallen en zwaarder worden. Je kunt je streefgewicht en tijdsduur invoeren, waarna de app het aantal calorieën per dag en de af te vallen kilo’s per dag berekent.

Lifesum besteed veel aandacht aan water, zo krijg je dagelijks een oproepje om water te drinken voor het eten. De voeding wordt beoordeeld op calorieën, eiwitten, koolhydraten en vet. Voor andere nutriënten, zoals vezel, suiker en verzadigd vet is het nodig om de app te upgraden naar de betaalde variant.

4. Freeletics

Freeletics is een moderne fitness app waarmee je intensieve HIIT en bodyweight oefeningen doet. Je kiest je doelen: spieren kweken, fit worden of vet verbranden. Binnen 6 tot 12 weken werk je naar dat doel toe. Freeletics is vooral mooi doordat de oefeningen in hoge-kwaliteit video’s worden gepresenteerd. Vooral voor de beginner is dat een mooie manier om de verschillende oefeningen te leren.

Het nadeel van deze app is dat er maar een beperkt aantal oefeningen klaar staat. Mocht je meer oefeningen willen dan blijkt dat je voor de uitgebreide versie behoorlijk moet betalen.

5. Nike Training Club

De Nike Training Club app heeft uitdagende en gevarieerde workouts. Met deze fitness app doe je de workouts die ook professionele atleten doen tijdens hun training. Tijdens de workout wordt je in de app via audio en video begeleid door een personal trainer die de oefening voordoet. Hierdoor zie je de correcte techniek en kan je maximaal rendement halen uit je workout met fitness apps.

6. Virtuagym Fitness

Je vindt er alle soorten workouts: thuis workouts, gym workouts, BBB workouts, borst, armen enzovoorts. Handig is dat de app ook te gebruiken is met fitnessapparatuur en in sportscholen zoals Basic Fit. Met de de andere app Virtuagym Food houd je calorieën bij op basis van je dagelijkse voeding. Deze beide fitness apps maken een ideale combinatie om naar fitnessdoelstellingen te werken.

7. 7 Minute Workout

In een training van 7 minuten komen alle spieren komen aan bod. Het doel is dat je aan het einde van de workout volledig uitgeput bent. Mensen met weinig tijd halen erg veel uit een 7 minute workout.

De oefeningen worden uitgelegd via een video, hierdoor ben je zeker dat je de oefeningen goed doet. De fitness app heeft ook een overzicht waarmee je makkelijk je voortgang kan bijhouden. Daarnaast wordt je echt gestimuleerd om elke dag de workout te doen, door middel van de drie ‘levens’ die je kan verliezen als je besluit om een dagje over te slaan.

8. Jumbo Foodcoach

Jumbo Foodcoach geeft je een eigen weekmenu om meer resultaat uit het sporten te halen. En dat met lekkere, gevarieerde en makkelijke recepten. De app is beschikbaar voor fitness, wielrennen, hardlopen en hockey. Maak jij er met de app een sport van om lekker te eten?

Veel gestelde vragen

Over fitness apps?

Sportcoach JL

Sportcoach JL

Heb je nog vragen over fitness apps stel ze hieronder.

Fitness apps delen:

Voordelig activity tracker kopen

Activity trackers houden jouw dagelijkse beweging bij zoals lopen, rennen, traplopen en slapen. Activity trackers kun je gebruiken in combinatie met een app op je smartphone.

0 aanbiedingen

Meer fitness tips

HIIT training - Sport effectiever
Sportfit

HIIT training

Wil je je conditie opbouwen en het beste uit je workouts halen? Zorg er dan voor dat je HIIT training meeneemt in jouw trainingsroutine. Haal nu het maximale uit je training met HIIT.

Lees meer »
Sportvoedingspiramide - Voor de beste prestatie
Sportfit

Sportvoedingspiramide

De sportvoedingspiramide geeft je als sporter advies over welke voeding je nodig hebt om te presteren. De piramide is opgebouwd uit 3 lagen: basisvoeding, sportvoeding en supplementen.

Lees meer »
De maximale hartslag wordt gebruikt om belangrijke gegevens zoals jouw omslagpunt en hartslagzones te berekenen.
Sportfit

Maximale hartslag

De hoogst haalbare hartslag voor jou is je maximale hartslag. De maximale hartslag wordt gebruikt om belangrijke gegevens zoals jouw omslagpunt en hartslagzones te berekenen. De hoogte van je maximale hartslag zegt niets over je conditie.

Lees meer »

Geef een reactie