Over Sportfit

Actief met sport

Over Sportfit

De Sportgids is er voor jou als beginnend of gevorderde sporter. De gids helpt je om jouw doelstelling te halen. Alles om een goede start te maken met jouw sport.

"Een sterk lichaam vormt namelijk ook de basis om gezond ouder te worden. Hoe sterker jouw lichaam is, hoe langer je makkelijk blijft bewegen"

Opgericht in 2019

Actief met sport

Merkbelofte

Fit met sport.

Missie

Fit met sport voor meer sportgeluk.

Visie

Fit met sport voor meer sportgeluk door een actieve leefstijl.

Meer sportgeluk

Bruisend van energie, een tophumeur én meer focus. Na het sporten kom je vaak een stuk vrolijker thuis dan voordat je aan je workout begon. Je blijft bewegen wanneer je motivatie uit meerdere beweegredenen komt. Sporters die willen blijven bewegen halen hun beweegredenen vaak uit 3 of 4 groepen. De een sport om af te vallen, de ander om meer kracht te krijgen of om conditie op te bouwen. Je kunt natuurlijk ook sporten om gewoon lekker te bewegen. 

1. Plezier

De intrinsieke waarde van het sporten is waarschijnlijk de belangrijkste beweegreden. Je ‘moet echt plezier hebben in sporten, want als het leuk is ga je ernaartoe. Probeer je dus ook primair te richten op een leuke ervaring, niet op de externe effecten zoals afvallen.

  • Tijdens het sporten komen er feel good stofjes vrij die jou gelukkig maken: serotonine, dopamine en endorfine.

2. Doelen

Het stellen van de juiste doelen op sportgebied is belangrijk voor de uitvoering van je trainingen. Hoe helderder je doel, hoe effectiever je kunt trainen. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat het stellen van doelen leidt tot betere resultaten, meer motivatie en in je flow komen (in je element zijn). 

  • Het resultaat dat je wilt behalen koppel je aan een specifieke en meetbare uitkomst, met het SMART-principe.

3. Sociaal

Het is vaak leuker en meer motiverend om samen met anderen te sporten. Bewegen levert vaak sociale contacten op. Wat dan weer helpt om bewegen langer vol te houden.

4. Gezondheid

Gezondheid is voor velen een beweegreden: om af te vallen of gezond bezig te zijn. Beweging is voor jong en oud goed. Veel mensen worden meer fit als ze gaan sporten, maar ook zul je merken dat je conditie beter gaat worden. Je humeur zal ook verbeteren en je krijgt er meer energie van.

  • Sporten heeft namelijk veel voordelen voor je gezondheid. Zowel voor je fysieke en mentale gezondheid.

Ons team

Ons DNA bestaat uit de passie voor het menselijk lichaam en hoe het beweegt. Iedereen die werkzaam is bij Sportfit heeft dat beetje extra met een vorm van bewegen. Sport in welke vorm dan ook en op welk niveau dan ook is veel leuker wanneer je dat zonder klachten doen. Daar willen wij je bij ondersteunen.

Het team geeft je graag tips en advies die je kunnen helpen om jouw doel te bereiken. Ervaar meer plezier en raak nóg gemotiveerder tijdens het sporten.

Jan-Lammert

Sportcoach

Jan-Lammert is oprichter van Sportfit. Als sportcoach heeft hij veel ervaring met Sport & Bewegen, herstel bij sportblessures en weet welke trainingsmethodes het meest effectief zijn.

Melanie

Mediavormgever

Melanie is oprichter van Livcamp. Met haar creativiteit en flexibiliteit weet zij elk project tot een goed einde te brengen met als resultaat tevreden klanten die graag terugkomen.