Over Sportfit

Fit op pad

Over Sportfit

De Sportgids is er voor jou als beginnend of gevorderde sporter. De gids helpt je om jouw doelstelling te halen. Alles om een goede start te maken met jouw sport.

"Sportfit biedt inspiratie en begeleiding om je sportieve doelen te bereiken. Ga op avontuur en ontdek nieuwe sporten met Sportfit"

Opgericht in 2019

Actief met sport

Merkbelofte

Fit met sport.

Missie

Fit met sport voor meer sportgeluk.

Visie

Fit met sport voor meer sportgeluk door een actieve leefstijl.

Meer sportgeluk

Bruisend van energie, een tophumeur én meer focus. Na het sporten kom je vaak een stuk vrolijker thuis dan voordat je aan je workout begon. Je blijft bewegen wanneer je motivatie uit meerdere beweegredenen komt. Sporters die willen blijven bewegen halen hun beweegredenen vaak uit 3 of 4 groepen. De een sport om af te vallen, de ander om meer kracht te krijgen of om conditie op te bouwen. Je kunt natuurlijk ook sporten om gewoon lekker te bewegen. 

1. Plezier

De intrinsieke waarde van het sporten is waarschijnlijk de belangrijkste beweegreden. Je ‘moet echt plezier hebben in sporten, want als het leuk is ga je ernaartoe. Probeer je dus ook primair te richten op een leuke ervaring, niet op de externe effecten zoals afvallen.

  • Tijdens het sporten komen er feel good stofjes vrij die jou gelukkig maken: serotonine, dopamine en endorfine.

2. Doelen

Het stellen van de juiste doelen op sportgebied is belangrijk voor de uitvoering van je trainingen. Hoe helderder je doel, hoe effectiever je kunt trainen. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat het stellen van doelen leidt tot betere resultaten, meer motivatie en in je flow komen.

  • Het resultaat dat je wilt behalen koppel je aan een specifieke en meetbare uitkomst, met het SMART-principe.
  • Flow = haalbare doelen, balans in uitdaging en vaardigheid, meer focus, intrinsieke motivatie, opgetogen, verlies van tijdsbesef. 

3. Sociaal

Het is vaak leuker en meer motiverend om samen met anderen te sporten. Bewegen levert vaak sociale contacten op. Wat dan weer helpt om bewegen langer vol te houden.

4. Gezondheid

Gezondheid is voor velen een beweegreden: om af te vallen of gezond bezig te zijn. Beweging is voor jong en oud goed. Veel mensen worden meer fit als ze gaan sporten, maar ook zul je merken dat je conditie beter gaat worden. Je humeur zal ook verbeteren en je krijgt er meer energie van.

  • Sporten heeft namelijk veel voordelen voor je gezondheid. Zowel voor je fysieke en mentale gezondheid.
  • Beter humeur, goede nachtrust, minder stress, gezond hart, meer energie, sterke botten en spieren, gezond gewicht en verbeterde weerstand

Ons team

De ultieme sportgids voor een actieve levensstijl. Ontdek diverse sporten, trainingsprogramma’s en tips voor een gezond en fit lichaam. Van beginners tot gevorderden, Sportfit biedt inspiratie en begeleiding om je sportieve doelen te bereiken. Ga op avontuur en ontdek nieuwe sporten met Sportfit.

Het team geeft je graag tips en advies die je kunnen helpen om jouw doel te bereiken. Ervaar meer plezier en raak nóg gemotiveerder tijdens het sporten.

Jan-Lammert

Sportcoach

Jan-Lammert is oprichter van Sportfit. Als sportcoach heeft hij veel ervaring met Sport & Bewegen, herstel bij sportblessures en weet welke trainingsmethodes het meest effectief zijn.

Melanie

Mediavormgever

Melanie is oprichter van Livcamp. Met haar creativiteit en flexibiliteit weet zij elk project tot een goed einde te brengen met als resultaat tevreden klanten die graag terugkomen.