Sportvasten

Sportvasten - Meer energie en gewichtsverlies

Meer energie en gewichtsverlies

Sportvasten

Sportvasten is een trainingsmethode waarbij je – samen met jouw coach – je lichaam traint om binnen 10 dagen te switchen van suiker- naar vetverbranding. Resultaat? Meer energie en gewichtsverlies!

Voel je fitter

"Door 10 dagen te sporten, een persoonlijk voedingsprotocol te volgen en het gebruik van speciale supplementen. Je bent na tien dagen afgevallen, fitter en energieker"

Wat is sportvasten?

Sportvasten is een revolutionair én wetenschappelijk onderbouwd programma. Met Sportvasten maak jij de switch van suiker- naar vetverbranding. Dit doe je onder begeleiding van je coach.

Door 10 dagen te sporten, een persoonlijk voedingsprotocol te volgen en het gebruik van speciale supplementen. De training bestaat uit dagelijks 30 minuten cardiotraining. Je bent na tien dagen afgevallen, fitter en energieker!

Doel van sportvasten

Het doel van sportvasten is de spieren te laten switchen van suiker- naar vetverbranding. Daardoor kom je zowel fysiek als mentaal in een veel betere conditie. De resultaten zijn doorgaans blijvend bij het opvolgen van richtlijnen voor gezonde voeding, sport en indien nodig minikuurtjes. De switch die je maakt (tijdens de vastendagen) kun je meten met speciale urinestripjes die je van mij krijgt.

Voordelen Sportvasten

Je voelt je veel fitter, krijgt een betere conditie en wordt gezonder.

  • Meer duurvermogen
  • Meer wattage per kilogram met fietsen
  • Sneller hardlopen door gewichtsverlies
  • Betere basisconditie voor explosieve sporters
  • Sneller herstel na sporten
  • Minder buikvet

Gewichtsverlies
Direct na de kuur vallen vrouwen gemiddeld 2 tot 4 kg af en mannen 4 tot 6 kg. Het natraject van 2 weken zorgt ervoor dat ruim 90% van het verloren gewicht uit vetweefsel bestaat en bovendien dat je spiermassa toeneemt.

Snelle gezondheidswinst
Je cholesterolgehalte daalt en je conditie verbetert. Kortom, je voelt je topfit en vitaal.

Voor wie is Sportvasten

Door het sportvasten worden de spieren zo omgebouwd dat ze veel meer energie uit vet kunnen halen. Hierdoor hoeven de suikers, waarvan een veel kleinere voorraad is, minder aangesproken te worden. Het duurvermogen wordt derhalve veel groter.

Duursport
Fietsers krijgen een groter vermogen tot de aanmaak van energie, zonder dat de tank sneller leeg raakt. Je hebt dan meer wattage per kilogram lichaamsgewicht.

De snelheid die je met hardlopen op een bepaalde afstand kunt volhouden is namelijk omgekeerd evenredig met je gewicht. Op de 10 km loop je grofweg een halve minuut sneller voor elke kilogram vet die je verliest.

Explosieve sporters
Deze kunnen sportvasten voor het seizoen inzetten om de basisconditie te verhogen.

Een ander voordeel is dat het herstel na sporten (en blessures) groter wordt, wat waarschijnlijk wordt veroorzaakt door de verhoging van mitochondriën (energiefabriekjes) in de spieren.

De sportvoedingspiramide geeft je als sporters advies sportvoeding.

Hoe werkt Sportvasten

Tijdens het sportvasten gebruik je het Metabolic Switch product om de switch gemakkelijker en effectiever te kunnen maken. Sportvasten, dat wordt aangeprezen als ‘de meest krachtige trainingsmethode om het lichaam zichzelf te laten vitaliseren’, is echter niet voor iedereen geschikt.

Als je niet sport en geen goede basisconditie hebt, zul je dit eerst op moeten bouwen bij een sportvastenbegeleider. Je mag niet ziek zijn of bepaalde medicijnen gebruiken. Ook moet je bereid zijn te blijven sporten na de kuur en bepaalde, eenvoudige voedingsrichtlijnen te volgen.

Keep the Switch

De resultaten die je behaalt, wil je natuurlijk blijven vasthouden. Dit doe je door regelmatig een Keep The Switch minikuur te volgen in jouw dagelijkse leven. Met Keep The Switch producten onderhoud je heel eenvoudig jouw resultaten.

Repeat The Switch
Wil je na een tijdje opnieuw de 10-daagse kickstart maken van suiker- naar vetverbranding? Dan is Repeat The Switch de oplossing. Door je Make The Switch ervaring heb je iets minder begeleiding nodig om de switch te maken. Zo zet je extra voordelig de vetverbranding weer aan!

Sportvasten delen:

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp

Vrijblijvende afspraak maken

Maak gebruik van het Sportvasten formulier om een afspraak te maken of meer informatie aan te vragen.

Sportcoach JL

Als je niet sport en geen goede basisconditie hebt, zal je dit eerst op moeten bouwen bij een sportvastenbegeleider. Je mag niet ziek zijn of bepaalde medicijnen gebruiken.

Meer voedingtips

Schijf van vijf > Tips om gezond te eten!
Sportfit

Schijf van vijf

Gezond eten is best een uitdaging. Voor iedereen. Grote veranderingen hou je moeilijk vol, zet daarom kleine stapjes richting de Schijf van Vijf. Wanneer de basisvoeding in orde is, heb je een goede basis gelegd voor optimale sportprestaties.

Lees meer »
Sportfit

Havermout ontbijt

Havermout staat bekend als een geliefd sportontbijt. Het is rijk aan complexe koolhydraten en daardoor je energie tijdens je training over een langere periode op peil blijft.

Lees meer »
Sportvoeding voor hardlopen - Boost jouw energie
Sportfit

Sportvoeding voor hardlopen

Het is essentieel om ervoor te zorgen dat je lichaam voldoende brandstof heeft om te hardlopen en te herstellen. Het gebruik van sportvoeding helpt je om het maximale uit je hardlopen te halen.

Lees meer »