Sportvasten

Sportvasten - Meer energie en gewichtsverlies

Meer energie en gewichtsverlies

Sportvasten

Sportvasten is een trainingsmethode waarbij je – samen met jouw coach – je lichaam traint om binnen 10 dagen te switchen van suiker- naar vetverbranding. Resultaat? Meer energie en gewichtsverlies!

Voel je fitter

"Door 10 dagen te sporten, een persoonlijk voedingsprotocol te volgen en het gebruik van speciale supplementen. Je bent na tien dagen afgevallen, fitter en energieker"

Wat is sportvasten?

Sportvasten is een revolutionair én wetenschappelijk onderbouwd programma. Met Sportvasten maak jij de switch van suiker- naar vetverbranding. Dit doe je onder begeleiding van je coach.

Door 10 dagen te sporten, een persoonlijk voedingsprotocol te volgen en het gebruik van speciale supplementen. De training bestaat uit dagelijks 30 minuten cardiotraining. Je bent na tien dagen afgevallen, fitter en energieker!

Doel van sportvasten

Het doel van sportvasten is de spieren te laten switchen van suiker- naar vetverbranding. Daardoor kom je zowel fysiek als mentaal in een veel betere conditie. De resultaten zijn doorgaans blijvend bij het opvolgen van richtlijnen voor gezonde voeding, sport en indien nodig minikuurtjes. De switch die je maakt (tijdens de vastendagen) kun je meten met speciale urinestripjes die je van mij krijgt.

Voordelen Sportvasten

Je voelt je veel fitter, krijgt een betere conditie en wordt gezonder.

  • Meer duurvermogen
  • Meer wattage per kilogram met fietsen
  • Sneller hardlopen door gewichtsverlies
  • Betere basisconditie voor explosieve sporters
  • Sneller herstel na sporten
  • Minder buikvet

Gewichtsverlies
Direct na de kuur vallen vrouwen gemiddeld 2 tot 4 kg af en mannen 4 tot 6 kg. Het natraject van 2 weken zorgt ervoor dat ruim 90% van het verloren gewicht uit vetweefsel bestaat en bovendien dat je spiermassa toeneemt.

Snelle gezondheidswinst
Je cholesterolgehalte daalt en je conditie verbetert. Kortom, je voelt je topfit en vitaal.

Voor wie is Sportvasten

Door het sportvasten worden de spieren zo omgebouwd dat ze veel meer energie uit vet kunnen halen. Hierdoor hoeven de suikers, waarvan een veel kleinere voorraad is, minder aangesproken te worden. Het duurvermogen wordt derhalve veel groter.

Fietsen

Fietsers krijgen een groter vermogen tot de aanmaak van energie, zonder dat de tank sneller leeg raakt. Je hebt dan meer wattage per kilogram lichaamsgewicht.

Hardlopen

De snelheid die je met hardlopen op een bepaalde afstand kunt volhouden is namelijk omgekeerd evenredig met je gewicht. Op de 10 km loop je grofweg een halve minuut sneller voor elke kilogram vet die je verliest. Lees meer over sneller hardlopen.

Explosieve sporters

Deze kunnen sportvasten voor het seizoen inzetten om de basisconditie te verhogen.

Beter herstel

Een ander voordeel is dat het herstel na sporten (en blessures) groter wordt, wat waarschijnlijk wordt veroorzaakt door de verhoging van mitochondriën (energiefabriekjes) in de spieren.

De sportvoedingspiramide geeft je als sporters advies sportvoeding.

Hoe werkt Sportvasten

Tijdens het sportvasten gebruik je het Metabolic Switch product om de switch gemakkelijker en effectiever te kunnen maken. Sportvasten, dat wordt aangeprezen als ‘de meest krachtige trainingsmethode om het lichaam zichzelf te laten vitaliseren’, is echter niet voor iedereen geschikt.

Als je niet sport en geen goede basisconditie hebt, zul je dit eerst op moeten bouwen bij een sportvastenbegeleider. Je mag niet ziek zijn of bepaalde medicijnen gebruiken. Ook moet je bereid zijn te blijven sporten na de kuur en bepaalde, eenvoudige voedingsrichtlijnen te volgen.

Veel gestelde vragen

Over Sportvasten

Als je alleen gaat sporten, dan switcht je lichaam niet naar vetverbranding. De combinatie van regelmatig bewegen met Sportvasten, zorgt voor veel meer resultaat.

Tijdens Sportvasten verdwijnt er veel vocht en suikers uit de spieren – niet de spiereiwitten. Hierdoor nemen de spieren TIJDELIJK af in volume. Wanneer je weer mag eten, komt het spiervolume weer terug. Uit onderzoek van de VU Amsterdam op spierbiopten van Sportvasters, is zelfs een toename in spiervezeldoorsnede aangetoond, oftewel hypertrofie. Dat is het groter en sterker worden van spieren. De hypertrofie ontstaat bij het opvolgen van de voedings- en trainingsrichtlijnen van de Fittergy Coach.

Nee, de hongergevoelens worden onderdrukt door het gebruik van de juiste voedingssupplementen.

Als je meer dan 3 dagen gaat vasten, loop je het risico op de spaarstand en afbraak van vitale eiwitten in de spieren, de lever en de organen. Het is dus onverstandig 6 dagen te vasten. Vasten gedurende 3 dagen is voldoende.

Nee, sportvasten zonder specifieke supplementen is roofbouw plegen op jouw lichaam.

Uit een groot wetenschappelijke onderzoek bij duizenden Sportvasters blijkt dat gemiddeld 5,8% van zijn of haar lichaamsgewicht verliest. Bij vrouwen is dat 2 – 4 kg en 3 – 6 kg bij mannen.

Sportvasten is een zwaar trainingsprogramma en daarvoor heb je een goede conditie nodig. In korte tijd levert het veel conditie- en gezondheidswinst op. Je switcht bij Sportvasten van suiker- naar vetverbranding. Gewichtsverlies kan na 10 dagen oplopen tot 4 kg bij vrouwen en 6 kg bij mannen. Met Vegan Flex is een ontgiftingskuur. Vrouwen verliezen tot 2 kilogram en mannen kunnen tot 4 kilogram afvallen. Veel energie en vitalitaleit is het resultaat. Met Vegan Flex ligt de focus meer op voeding en minder op sporten. Lichaamsbeweging is belangrijk voor een mooi resultaat. Voor een maximaal effect kun je Sportvasten en Vegan achter elkaar doen.

Jan-Lammert

Jan-Lammert

Heb je nog vragen over Sportvasten stel ze hieronder.

Keep the Switch

De resultaten die je behaalt, wil je natuurlijk blijven vasthouden. Dit doe je door regelmatig een Keep The Switch minikuur te volgen in jouw dagelijkse leven. Met Keep The Switch producten onderhoud je heel eenvoudig jouw resultaten.

Repeat The Switch
Wil je na een tijdje opnieuw de 10-daagse kickstart maken van suiker- naar vetverbranding? Dan is Repeat The Switch de oplossing. Door je Make The Switch ervaring heb je iets minder begeleiding nodig om de switch te maken. Zo zet je extra voordelig de vetverbranding weer aan!

Sportvasten reviews

Wat sporters zeggen?

Door 10 dagen te sporten, een persoonlijk voedingsprotocol te volgen en het gebruik van speciale supplementen. Ben ik na 10 dagen 3 kilo afgevallen, fitter en energieker.
Bas
Fijn aan het sportvasten vind ik dat ik constant de coach achter de hand heb. We appen een paar keer per dag. Hij beantwoordt vragen, stelt gerust, geeft tips. Ik moet er niet aan denken om zo’n programma helemaal alleen te volgen.
Marit
Deze nieuwe manier van eten – minder vaak, minder koolhydraten – is voor mij de grootste winst van het sportvasten. Ik wilde in één klap een ander eetpatroon aanleren, en ja: dat is gelukt.
Frans

Afspraak maken

Maak gebruik van het Sportvasten formulier om een afspraak te maken of meer informatie aan te vragen.

Wat kost het?

Het 10-daagse Sportvasten pakket kost €249,- inclusief begeleiding en voedingsadvies om de switch vast te houden.

Repeat the Switch 10-daagse Sportvasten kost €209,- inclusief begeleiding en voedingsadvies om de switch vast te houden.

Sportcoach JL

Als je niet sport en geen goede basisconditie hebt, zal je dit eerst op moeten bouwen bij een sportvastenbegeleider. Je mag niet ziek zijn of bepaalde medicijnen gebruiken.

Sportvasten delen:

Meer voedingtips

Word je dik van fruit - Energie boost
Jan-Lammert

Maak fruit dik?

Fruit kan zelfs een enorme hulp zijn bij het sporten door de suikers! De reden daarvoor is dat je af en toe gewoon even een energie boost nodig hebt. Vlak voor de training bijvoorbeeld.

Lees meer »
Sportfit

Havermout ontbijt

Havermout staat bekend als een geliefd sportontbijt. Het is rijk aan complexe koolhydraten en daardoor je energie tijdens je training over een langere periode op peil blijft.

Lees meer »
7 gezonde suikervervangers - Puur en fit
Sportfit

7 gezonde suikervervangers

Suikers heb je nodig om te sporten. Heel wat bewerkte voedingsmiddelen bevatten echter ‘verborgen’ suikers en die zijn niet zo gezond. Gelukkig bestaan er een aantal goede natuurlijke suikervervangers!

Lees meer »

Geef een reactie