Hardlopen met een sporthorloge - Boek vooruitgang

Boek vooruitgang

Hardlopen met een sporthorloge

Wie hardloopt wil vooruitgang boeken. Je wil weten wat je doet en van daaruit een nieuw doel bereiken. Hardlopen met een sporthorloge is daarbij een onmisbaar hulpmiddel.

274 aanbiedingen tot 27% korting
"Een sporthorloge bevordert jouw prestatie en vormt daarnaast ook een mentale hardloopcoach. Je bent bewuster bezig met de inspanning die je levert"

Tips hardlopen met een sporthorloge

Een sporthorloge is een handige gadget om je trainingen op een leuke manier in kaart te brengen. Afstand en snelheid zijn al lang niet meer het enige dat je kunt meten met een horloge. Steeds vaker beschikken sporthorloges ook over de mogelijkheid om onder meer hartslag, slaapritme, calorieverbruik, pasfrequentie en grondcontacttijd bij te houden.

1. GPS

GPS behoort tegenwoordig toch wel tot een van de basisfuncties van een hardloophorloge. Naast de gelopen kilometers, wordt met behulp van gps ook je snelheid gemeten. Hierdoor kun je achteraf makkelijk het verloop van je training analyseren. Bij sommige horloges wordt GPS ingezet als navigatiemogelijkheid. Zo kun je met een trackback-functie de weg naar je startpunt terugvinden.

2. Hartslag

Ga je trainen voor een bepaald doel of puur voor je conditie? Die vraag is van belang bij de keuze voor hartslagmeting op je horloge. De meeste hardlopers doen dit aan de hand van een polsmeting. Er zijn ook sporthorloges waarmee jouw hartslag te meten is via de borst. Deze meting is nauwkeuriger dan een polsmeting.

3. Snelheid

Doordat het sporthorloge je afstand bijhoudt kan deze ook je snelheid bepalen. Dit is voor eigenlijk alle sporten wel fijn om bij te houden, zeker wanneer je altijd bezig bent met het verbreken van je PR. In combinatie met je hartslagmeting kan je ook bepalen bij welke hartslag je moeite hebt je snelheid vol te houden. Dit helpt weer bij lange afstandstrainingen of het opbouwen van duurvermogen.

4. Slaapkwaliteit

Slaap is belangrijk voor je herstel. Sommige sporthorloges kunnen een gedetailleerd overzicht geven van de tijd die je in lichte, REM- en diepe slaap doorbrengt. Het bijhouden van je slaapritme kan je waardevolle inzichten geven om de kwaliteit van je slaap te verhogen.

5. Training instellen

Een handige functie kan het vooraf programmeren van je trainingen zijn. Ben je van plan een intervaltraining te doen, maar heb je geen zin om continu je sporthorloge in de gaten te houden? Door vooraf een training te programmeren zal het sporthorloge piepen of trillen zodra je volgende interval begint.

6. Hardloopdynamiek

Een kortere pasfrequentie (cadans) is de sleutel tot betere loopprestaties. Cadans is heel belangrijk als je bijvoorbeeld sneller wil worden, je looptechniek wil verbeteren of aan je houding wil werken. Eigenlijk is cadans de sleutel tot wat veel lopers willen leren: snel en licht lopen. Cadans is het aantal stappen dat je per minuut zet.

Hardlopen met een sporthorloge delen:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Voordelig sporthorloge kopen

Slaap is belangrijk voor je herstel. Sommige sporthorloges kunnen een gedetailleerd overzicht geven van de tijd die je in lichte, REM- en diepe slaap doorbrengt.

274 aanbiedingen tot 27% korting

Meer hardloopprestaties

Hardlopen met Garmin - Ga voor kwaliteit
Sportfit

Hardlopen met Garmin

Door de belangrijkste gegevens van je hardloopprestaties bij te houden krijg je beter inzicht in je huidige prestatieniveau. Je weet dan exact wat je moet doen om je hardloopprestaties op peil te houden of om ze te verbeteren.

Lees meer »
Haal meer uit je training met hartslagzones.
Sportfit

Hartslagzones

Sporters kunnen hartslagzones aanhouden om meer uit hun training te halen zoals het verbeteren van de conditie of meer focus op het verbranden van vet. Hartslagzones zijn per persoon verschillend en moeten dan ook individueel worden bepaald.

Lees meer »
Hardloop apps > Motivatie binnen handbereik
Sportfit

Hardloop apps

Motivatie binnen handbereik. Tegenwoordig zijn er steeds meer hardlopers die met behulp van een app gaan hardlopen. Via deze hardloop apps kun je eenvoudig je resultaten bijhouden. Maakt het lopen leuker en uitdagender.

Lees meer »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *