Marathon Boston - Met startbewijs

Meest gewilde marathon!

Marathon Boston

Traditioneel gelopen op Patriot’s Day, trotseren hardlopers vanuit de hele wereld het heuvelachtige parcours van deze marathon Boton Major.

"TUI Sports heeft een zeer beperkt aantal non-qualifying startnummers en we werken voor deze zeer gewilde startnummers met een wachtlijst"

Boston marathon hardlopen

De Boston Marathon is een van de oudste en meest prestigieuze marathons ter wereld. Het vindt elk jaar plaats op de derde maandag in april, die in de Verenigde Staten bekend staat als Patriot’s Day. De race begint in Hopkinton, Massachusetts en eindigt in Copley Square in het centrum van Boston, en loopt door acht steden en steden in totaal.

De race is berucht vanwege de kwalificatietijden die nodig zijn om deel te nemen, waardoor het een van de meest competitieve marathons ter wereld is. De route bevat ook de uitdagende “Heartbreak Hill”, die bekend staat om zijn steile helling en die vaak wordt beschouwd als de zwaarste uitdaging van de race.

De Boston Marathon wordt beschouwd als een van de 6 “World Marathon Majors” naast de marathons van Berlijn, Chicago, Londen, New York en Tokio.

Parcours marathon Boston

Het parcours van de Boston Marathon is een iconische route die begint in het dorp Hopkinton en eindigt in het centrum van Boston, Massachusetts, Verenigde Staten. De marathon is 42,195 kilometer lang en heeft een uitdagend en heuvelachtig parcours met een aantal bekende hoogtepunten.

Het parcours begint met een afdaling van ongeveer 1,6 kilometer voordat het heuvelachtige gedeelte begint. De eerste grote heuvel heet “Heartbreak Hill” en bevindt zich op ongeveer 32 kilometer van de startlijn. Na Heartbreak Hill volgen nog een aantal andere heuvels voordat de finish in het centrum van Boston wordt bereikt.

Het parcours loopt door verschillende steden en dorpen in de buurt van Boston, waaronder Ashland, Framingham, Natick, Wellesley, Newton, Brookline en uiteindelijk Boston. Langs de route staan duizenden toeschouwers die de hardlopers aanmoedigen en ondersteunen.

Een van de bekendste kenmerken van het parcours van de Boston Marathon is de “Wellesley Scream Tunnel”, een lange rij van vrouwelijke studenten van de Wellesley College die de hardlopers aanmoedigen met luid geschreeuw en borden met motiverende berichten.

Het laatste deel van het parcours loopt door het centrum van Boston en eindigt bij de finishlijn op Boylston Street. Hier worden de hardlopers enthousiast verwelkomd door duizenden toeschouwers die de prestaties van de hardlopers vieren.

Kortom, het parcours van de Boston Marathon is een uitdagende en prachtige route die bekend staat om zijn heuvels en historische bezienswaardigheden. Het is een uitdaging voor zelfs de meest ervaren marathonlopers, maar de beloning van de finishlijn in het hart van Boston is onvergetelijk.

Marathon schema

Het is belangrijk om je schema aan te passen aan je eigen niveau en doelen. Als je nieuw bent in het hardlopen of je voorbereidt op je eerste marathon, kun je bijvoorbeeld beginnen met kortere afstanden en minder trainingen per week. 

Hier zijn enkele tips voor het opstellen van een trainingsschema voor de Boston Marathon:

 1. Begin op tijd: Geef jezelf minstens 16-20 weken de tijd om je voor te bereiden op de marathon. Dit geeft je genoeg tijd om geleidelijk aan op te bouwen en eventuele blessures te voorkomen.
 2. Bouw je training geleidelijk op: Begin met kortere afstanden en bouw langzaam op tot de marathonaftand. Voeg geleidelijk aan meer kilometers toe aan je wekelijkse training, maar zorg ervoor dat je niet te snel te veel doet.
 3. Integreer krachttraining: Inclusief regelmatige krachttraining in je trainingsschema om je spieren en botten te versterken. Dit kan helpen om blessures te voorkomen en je prestaties te verbeteren.
 4. Variëer je training: Voeg intervaltraining, heuveltraining en lange duurlopen toe aan je trainingsschema om je uithoudingsvermogen te vergroten en je snelheid te verbeteren.
 5. Luister naar je lichaam: Neem rustdagen als dat nodig is en luister naar je lichaam om blessures te voorkomen. Vergeet niet dat herstel net zo belangrijk is als training.
 6. Test je uitrusting: Test je schoenen en kleding tijdens trainingen om er zeker van te zijn dat je comfortabel en goed voorbereid aan de start verschijnt.
 7. Voed je lichaam goed: Zorg ervoor dat je voldoende eet en drinkt, vooral op de dagen dat je traint. Een gezond en gebalanceerd dieet kan je helpen om je energie op peil te houden en blessures te voorkomen.


Hier is een voorbeeld van een weekindeling voor een marathon trainingsschema:

 1. Maandag: Rustdag – Geef je lichaam de tijd om te herstellen van de trainingen van de afgelopen week.
 2. Dinsdag: Intervaltraining – Doe een 8 km run met korte snelheidstrainingen (bijvoorbeeld 8 x 400 meter met hoge intensiteit en 400 meter rustige jog tussendoor).
 3. Woensdag: Rustdag of Yoga/stretching – Gebruik deze dag om te herstellen en te ontspannen, of doe rustige activiteiten zoals yoga of stretching.
 4. Donderdag: Tempo run – Doe een 10 km run waarvan de laatste 5 km op tempo worden gelopen (bijvoorbeeld op 80-85% van je maximale hartslag).
 5. Vrijdag: Rustdag – Geef je lichaam opnieuw tijd om te herstellen van de trainingen van deze week.
 6. Zaterdag: Lange duurloop – Doe een lange duurloop van ongeveer 20-30 km, op een rustig tempo.
 7. Zondag: Herstelloop – Doe een rustige 5-10 km herstelloop om de spieren los te maken en je lichaam te laten herstellen van de lange duurloop.

Pakket TUI

TUI Sports beschikt over een beperkt aantal ‘non-qualified’ startnummers, waarvoor een snelle kwalificatietijd niet noodzakelijk is. Dit startnummer maakt onderdeel uit van de marathonreis die verder bestaat uit een directe retourvlucht vanaf Amsterdam, 4 overnachtingen, alle benodigde transfers en ervaren en professionele TUI Sports reisbegeleiding. Gekwalificeerde deelnemers met een eigen startnummer kunnen ons arrangement ook boeken!

Reisbegeleiding TUI

De reisbegeleiding van TUI Sports weet wat het is om een marathon te lopen. Zij weten wat er in de aanloop naar een (halve) marathon allemaal komt kijken en we stellen onze reizen zorgvuldig samen. Je kunt met allerlei vragen bij het team terecht. Zo kun jij je in de dagen voor de race optimaal voorbereiden en ga je goed geïnformeerd van start.

Goed verzekerd op reis

TUI vindt het zeer belangrijk dat je goed verzekerd op reis gaat voor de Marathon Boston en adviseert je om een reis- en/of annuleringsverzekering (optioneel i.c.m. een blessuredekking) af te sluiten. TUI verzekeringen sluiten exact aan op je reis en hebben dekkingen die uniek zijn op de Nederlandse markt!

Veelgestelde vragen

Over marathon Boston?

De Boston Marathon wordt elk jaar op Patriot’s Day gehouden, dat valt op de derde maandag van april.

De Boston Marathon is een marathon van 42,195 kilometer.

Om deel te nemen aan de Boston Marathon moet je je kwalificeren door een tijd te lopen in een andere marathon die voldoet aan de kwalificatietijden van de Boston Marathon. Daarnaast kun je meedoen via een goed doel of via een reisorganisatie.

De kwalificatietijden voor de Boston Marathon verschillen per leeftijdscategorie en geslacht. Je kunt de kwalificatietijden vinden op de website van de Boston Athletic Association.

De route van de Boston Marathon begint in Hopkinton en gaat door verschillende plaatsen voordat hij eindigt in Boston. De route loopt over de bekende Heartbreak Hill en heeft een aantal uitdagende heuvels.

De weersomstandigheden tijdens de Boston Marathon kunnen sterk variëren. In april kan het weer nogal onvoorspelbaar zijn. De ene keer kan het warm en zonnig zijn, terwijl het de andere keer regent en koud is. Het is daarom belangrijk om je goed voor te bereiden op verschillende weersomstandigheden.

De starttijden van de Boston Marathon variëren afhankelijk van je startgolf. Over het algemeen beginnen de startgolven van de Boston Marathon rond 9:00 uur.

Ja, de Boston Marathon is open voor toeschouwers. Langs de route zijn er veel plekken waar je kunt kijken. Het is wel belangrijk om op tijd te zijn, omdat de route snel vol kan raken met toeschouwers.

Het gemiddelde tempo van de Boston Marathon is ongeveer 5 minuten per kilometer. Dit varieert natuurlijk per loper.

Ja, de Boston Marathon wordt live uitgezonden op televisie en online via verschillende kanalen.

Sportcoach JL

Sportcoach JL

Heb je nog vragen over marathon Boston stel ze hieronder.

Marathon Boston delen:

Boek met startbewijs

Terwijl TUI Sports zorgt voor een startbewijs en een professioneel hardloopshirt met je naam erop, zorg jij voor kilometers in de benen bij de marathon Boston.

Meer marathons

Marathon Londen - Met startbewijs
Sportfit

Marathon Londen

Over de Tower Bridge, langs de Thames, London Eye en Big Ben tot aan de finish voor Buckingham Palace. Deze marathon over een grotendeels vlak parcours vergeet je nooit meer!

Lees meer »
Marathon Berlijn - Met startbewijs
Sportfit

Marathon Berlijn

Door het vlakke parcours en de pünktliche organisatie is de marathon in de Duitse hoofdstad bij uitstek geschikt om ook jouw persoonlijke record te verbeteren.

Lees meer »
Marathon Dublin - Met startbewijs
Sportfit

Marathon Dublin

Jouw legendarische 42,195 kilometers loop je in Dublin in een grote ronde. Daardoor keer je na afloop ook weer terug in het hart van Dublin, waar ’s morgens het startschot klonk.

Lees meer »

Geef een reactie