Tarieven

Contractvrij werken

Tarieven

Onze fysiotherapeuten werken zonder contract. Dit betekent dat je zelf je behandeling betaald en achteraf terug declareert bij je eigen zorgverzekeraar voor een bepaalde vergoeding.

Contractvrij

Sportfit fysiotherapie Steenwijk werkt eerst nog contractvrij. Dit wil zeggen dat wij geen contracten met zorgverzekeraars afgesloten hebben. In de praktijk houdt dit in:

  • Dat je einde van de maand een factuur ontvangt. Deze kun je daarna zelf indienen bij de zorgverzekeraar.
  • Meestal krijg je 75%-100% van niet gecontracteerde zorgverleners vergoedt. Let wel op dat dit percentage berekend wordt over het bedrag dat de zorgverzekeraar een fysiotherapeut met contract uitbetaald. Niet het bedrag wat de fysiotherapeut aan jou doorberekend.

Er zijn gelukkig genoeg polissen waarbij je Vrije Zorg gewoon 100% vergoedt krijgt. Er zijn zelfs genoeg naturapolissen met een aardig hoge vergoeding voor de fysiotherapeut. Laten we eens kijken naar de Top 5 Restitutiepolissen waarbij je zeker weet dat je overal je vrije zorg vergoedt krijgt:

  • ONVZ
  • PNO Zorg
  • OHRA
  • Nationale Nederlanden
  • Ditzo & DSW

Tarievenlijst

De factuur krijg je van ons (digitaal) opgestuurd, deze kun je vervolgens zelf indienen bij je verzekeraar. Afhankelijk van de polis ontvang je dan een (gedeeltelijke ca 75%) vergoeding van de behandeling. Let wel op dat dit percentage berekend wordt over het bedrag dat de zorgverzekeraar een fysiotherapeut met contract uitbetaald. Niet het bedrag wat de fysiotherapeut aan jou doorberekend.

Fysiotherapie Steenwijk

Zitting fysiotherapie 30 minuten € 30,00
Online fysiotherapie 30 minuten € 30,00 
Screening, intake en onderzoek 45 minuten € 45,00
Intake en onderzoek 30 minuten € 30,00
Medische fitness 30 minuten € 30,00

Personal training Steenwijk

Personal training 1 uur  € 50,00
Personal training 30 minuten € 25,00
Online personal training € 50,00 per maand (3 maanden)
Sportvasten € 249,00
Vegan Flex € 149,00

Veelgestelde vragen

1) Welke polis moet ik kiezen?

Er zijn 2 soorten polissen, en deze vergoeden ‘vrije zorg’ op een ander manier. De naturapolissen zijn verplicht 70% van hun afgesproken tarief voor fysiotherapie te vergoeden (komen we op terug bij nr 2). De restitutiepolissen zijn verplicht minstens 100% van hun afgesproken tarief te vergoeden, en vaak zelfs 100% van het betaalde tarief. Kijk dus goed of je een naturapolis heb afgelopen of een restitutiepolis!

2) Waarom krijg ik niet 75% vergoed? In mijn polisvoorwaarden staat dat ik hier recht op heb.

Dat klopt, maar dat is niet 75% van wat je hebt betaald. Het gaat om het bedrag dat je zorgverzekeraar gemiddeld aan een contracteerde fysio betaald. Even een kort voorbeeld om het duidelijker te maken.

Zilveren Kruis betaald gemiddeld €28,- aan een gecontracteerde fysio. De fysio waar jij loopt vraagt €35,- voor een consult. Je dient je factuur in en je krijgt dan terug:

75% van €28,- en niet van €35,-! Met andere woorden, de zorgverzekeraar vergoedt maar €21,-.

Tarievenlijst delen: