Sportfysiotherapie

Sportspecifieke training - Gericht trainen

Blessurevrij sporten

Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie is er op gericht om jouw blessures te behandelen, zodat jij jouw sport weer tot op hoog niveau kan beoefenen of weer recreatief pijnvrij kan genieten en bewegen.

Fysiosport speelt een belangrijke rol bij preventie, voorlichting en advies voor iedereen die sport of wil gaan sporten"

Wat is sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie focust zich op preventie, voorlichting en behandeling van sportblessures of klachten waarmee sporten verhinderd wordt. De sportfysiotherapeut zorgt er voor dat je zo snel mogelijk pijnvrij kunt sporten. Een goedlopend revalidatietraject is niet alleen van toepassing voor een topsporter maar ook voor een amateursporter op recreatief of competitief niveau.

Waarom Sportfysiotherapie

De sportfysiotherapeut behandelt sporters die na ziekte of blessures weer willen sporten. De sportfysio begeleidt en adviseert ook ervaren sporters die hun sport op hoog niveau willen beoefenen. In de praktijk ziet de fysiotherapeut ook andere (kwetsbare) doelgroepen zoals ouderen en kinderen, bij wie sport wordt ingezet als onderdeel van de therapie.

Wanneer sportfysiotherapie

Jouw sportfysiotherapeut zorgt ervoor dat je kan blijven sporten en voorkomt herhaling van dezelfde sportblessures. Voor onderstaande klachten en vragen is sportfysiotherapie geschikt:

  • Sportblessures
  • Blessurepreventie advies
  • Advies over de beste aanpak, materiaal, kleding en schoeisel
  • Sportmedische begeleiding van trainingsprogramma’s en prestatieverbetering
  • Eerste hulp bij sportongevallen

Of sportfysiotherapie ook jouw klachten kan verhelpen, moet blijken tijdens de screening en/of de intake en onderzoek, maar is tevens afhankelijk van jouw eigen inzet.

Werkwijze sportfysiotherapie

Voor jou als sporter zal er na een intake een behandelplan en een revalidatie schema worden opgesteld die specifiek aan jouw persoonlijke situatie en doelen zal voldoen. Zo kan er gebruik gemaakt worden van verschillende geavanceerde meet- en testinstrumenten, trainingsapparatuur en indien nodig taping of een brace.

Vergoeding sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie wordt gezien als reguliere fysiotherapie. Afhankelijk van jouw aanvullende verzekeringspakket kun je de behandelingen vergoed krijgen. Weet je het niet zeker? Bekijk de polis of vraag het na bij jouw zorgverzekeraar. Voor sportfysiotherapie is geen verwijzing van de arts of specialist nodig.

Blessurevrij sporten

“Blessures kunnen jouw sportplezier en prestaties behoorlijk in de weg staan. Heb jij een blessure of keren jouw klachten steeds terug? Dan doe jij er goed aan om eens een afspraak te maken”

Sportfysiotherapie delen:

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp