Enkelblessures

Enkelblessures ontstaan vaak tijdens het hardlopen. De meeste voorkomende enkelblessures zijn enkelverstuikingen, verzwikking of verdraaiing.
Lees verder.

Top 10 hardloopblessures

Meer dan de helft van alle lopers heeft weleens last van pijnklachten of een blessure. Bij iedere blessure is het van belang om de oorzaak te achterhalen, zodat je er met een juist behandelplan sterker uitkomt!
Lees verder.

Rugpijn met wielrennen

Veel wielrenners klagen over rugpijn tijdens wielrennen. Een zeurende pijn die erger wordt als je bergop fietst, een zware versnelling trapt of een stuk tegen de wind in rijdt.
Lees verder.

BMI berekenen

Wil je weten of je een gezond gewicht hebt? Bereken snel je BMI. De BMI geeft aan of je gewicht gezond is in relatie tot je lengte.
Lees verder.

Marathon

Voor veel hardlopers is het volbrengen van een marathon het ultieme doel. Zowel fysiek als mentaal is het een uitdaging die je tot het uiterste dwingt. En juist dat maakt de euforie achteraf zo groot.
Lees verder.

MTB in Staphorst: veel kombochten

De mtb-route bevat slingerende en uitdagende singletracks en vele kombochten door bossen, over heide en over zandheuvels met af en toe een lichte beklimming.
Lees verder.

Stressfractuur: even gas terug

Sporten moet je goed opbouwen. Als je te snel en te veel wil met bijvoorbeeld hardlopen heb je een grotere kans op blessures zoals een stressfractuur.
Lees verder.

Blessurevrij fietsen: blijf Fietsfit

Fietsen is niet zo’n blessuregevoelige sport als bijvoorbeeld voetbal en hardlopen. Toch zijn er genoeg wielrenners en mountainbikers die zich vanwege verschillende blessures melden bij een arts of fysiotherapeut.
Lees verder.

Mountainbike kopen: waarop letten

Tips bij het kopen van een mountainbike Waar moet je op letten? Lees ons advies! Met zoveel keuze is het lastig om de fiets te vinden die perfect aansluit bij jouw wensen.
Lees verder.

Achillespeesklachten: voorkom overbelasting

Achillespeesklachten zijn een vaak voorkomende blessure bij hardlopers. Achillespeesklachten ontstaan door bijvoorbeeld verkeerd of versleten schoeisel of een verkeerde trainingsbelasting.
Lees verder.