Manuele therapie

Meer bewegingsvrijheid

Manuele therapie

Manuele therapie is essentieel voor een vrije wervelkolom en gewrichten. Bij blokkade hiervan ontstaan er hardnekkige of recidiverende spierknopen en of spierspanning.

"Sportmanipulaties combineren wij altijd met trainingstherapie in het sportcentrum, zodat je de verbeterde functie direct kan trainen en onderhouden"

Wat is manuele therapie

Heb jij regelmatig last van rugpijn, schouderpijn, nekpijn? Met manuele therapie proberen middels specifieke mobiliserende technieken en manipulaties (snelle korte beweging) de stoornissen in de gewrichten op te heffen. De effecten van sportmanipulaties zijn vaak direct merkbaar: je voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn.

De behandeling manuele therapie combineren wij altijd met trainingstherapie in het sportcentrum, zodat je de verbeterde functie direct kan trainen en onderhouden.

Wanneer manuele therapie

Voor verbeterde sportprestaties is manuele therapie zeer waardevol, sneller herstel en betere preventie van blessures. Manuele therapie kan worden ingezet als je last heeft (een van de) van volgende klachten:

 • De wervelkolom (wat indirect ook hoofd- en nekpijn kan verminderen)
 • Nek- en schouderklachten, al dan niet met uitstraling naar de armen
 • Lage rugklachten, al dan niet met uitstraling naar de benen
 • Hoge rugklachten, rib- en borstpijn
 • Kaakklachten, al dan niet in combinatie met nekklachten
 • Heupklachten
 • Duizeligheid die voortkomt uit een verkeerde houding.

Effectiviteit manuele therapie

Het prettige van een manuele therapie is dat de effecten heel snel merkbaar zijn. Daar gaat geen lang traject aan vooraf, waardoor de therapie snel tot tevredenheid kan leiden. Na het volgen van manuele therapie merk je als cliƫnt dat:

 • Je makkelijker en minder stijf kunt bewegen.
 • Je minder pijn heeft.
 • Je dagelijkse handelingen die eerst veel moeite kosten makkelijker gaan.
 • Je meer energie heeft.
 • Computerwerk minder klachten oplevert dan voorheen.

Deskundige manipulaties van deze fixaties geven een mechanisch en neurofysiologisch reset. Dit geeft meer mobiliteit en neurofysiologische effecten zoals spierontspanning, pijndemping en verminderde zenuwirritatie. Door de onderliggende fixatie van de wervelkolom of gewricht weg te nemen heb je dramatisch sneller en beter resultaat.

Wat is Sportmanipulatie?

Sportmanipulaties zijn essentieel voor een vrije wervelkolom en gewrichten. Bij blokkade hiervan ontstaan er hardnekkige of recidiverende spierknopen/spierspanning. Sportmanipulatie is ook waardevol voor verbeterde sportprestaties, sneller herstel en betere preventie van blessures. Door de onderliggende fixatie van de wervelkolom of gewricht weg te nemen heb je dramatisch sneller en beter resultaat.

Vergoeding & Verwijzing

Op dit moment in de praktijk passen wij sportmanipulatie toe. Sportmanipulatie wordt gezien als reguliere fysiotherapie. Afhankelijk van jouw aanvullende verzekeringspakket kun je de behandelingen vergoed krijgen. Weet je het niet zeker? Bekijk de polis of vraag het na bij jouw zorgverzekeraar. Voor fysiotherapie is geen verwijzing van de arts of specialist nodig.

Meer bewegingsvrijheid

Wanneer een gewricht slecht kan bewegen, of als dit pijnlijk is, kan manuele therapie uitkomst bieden. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct na de behandeling merkbaar; gewrichten functioneren beter en bewegen gaat gemakkelijker.

Sportmanipulatie delen: