Golffysiotherapie

Golffysiotherapie - Cable twist

Blessurevrij golfen

Golffysiotherapie

Golfen is er voor jong en oud. Helaas horen bij deze sport ook blessures. Voor golfers hebben wij een passende behandeling met oefenmethoden die gericht zijn op blessurevrij golfen.

"Met hulp van de golffysiotherapeut ben je snel weer aan het golfen en blijf je golfen"

Wat is golffysiotherapie?

Een golffysiotherapeut begeleidt beginnende en ervaren golfers om blessures te voorkomen die kunnen ontstaan door de herhaalde bewegingen die je maakt met golfen. Het steeds weer uitvoeren van dezelfde golfswing of andere slagen en de daarbij horende piekbelastingen kunnen belastend zijn voor het lichaam en leiden tot blessures.

Door een uitgebreide kennis van de golfswing kan de oorzaak van jouw klacht goed in kaart gebracht worden door middel van een golfscreening, vraaggesprek, lichamelijk onderzoek en eventueel aanvullende diagnostiek zoals een echo.

Voor wie is golffysiotherapie

Golffysiotherapie is voor iedereen die golf speelt geschikt. Voor jong en oud, maar ook voor beginners en gevorderden en voor allen die preventief aan hun golfswing werken willen om zo, mogelijkst lang en pijnvrij te kunnen spelen. Maar natuurlijk ook voor diegenen die al problemen bij het spelen ondervinden.

Bovendien helpt Golffysiotherapie je ook als je een operatie hebt gehad en daardoor nu problemen bij jouw swing ondervindt. Hierbij kunnen we middels de fysiotherapeutische golf-swing-analyse mogelijkheden vinden om jouw spel weer aangenaam en pijnvrij te maken.

Behandeling golffysiotherapie?

Naast een fysieke screening volgt er een specifieke golfscreening om te kijken waar problemen door worden veroorzaakt of waar winst te behalen valt in het nog beter spelen zonder klachten. Daarnaast wordt er ook een swinganalyse (video) gemaakt. Alle factoren tezamen zorgen voor een advies en een behandelplan.

Samenwerking met de golfpro

De golffysiotherapeut overlegt zo nodig met jouw golfpro, om gezamenlijk te komen tot aanpassingen in houdingen en bewegingen tijdens het golfen. Daarbij is de golfpro de expert als het gaat om verbetering van de techniek met het oog op een betere golfprestatie en stelt de golffysiotherapeut interventies voor zoals golfgerichte stabiliteit- en mobiliteit oefeningen en fysiotherapeutische technieken.

Vergoeding golffysiotherapie

Golffysiotherapie valt onder de aanvullende verzekering indien je hiervoor verzekerd bent. Indien je aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie, vallen in principe ook de kosten voor golffysiotherapie hieronder. Heb je geen aanvullende verzekering of vallen fysiotherapeutische behandelingen niet of slechts gedeeltelijk onder jouw aanvullende verzekering dan ontvang je een particuliere nota.

Team

Mijn naam is Jan-Lammert Mateboer. Als fanatiek golfer met een fysiotherapie achtergrond ben ik zeer geïnteresseerd in de relatie tussen golfblessures en de golfswing. Door de opleidingen te hebben gedaan bij de GPA en DGTF ben ik mij gaan specialiseren in blessures die ontstaan in de golfsport en, het belangrijkste, het verhelpen ervan.

Veel gestelde vragen

Over golffysiotherapie?

Een eerste en enige vereiste: je speelt golf. Misschien heb je wel eens last van jouw voeten, benen of rug na een rondje op de golfbaan. De golffysiotherapeut is speciaal opgeleid om klachten die tijdens en na het golfen kunnen optreden te analyseren en verhelpen. De golffysio kan er dus voor zorgen dat je weer comfortabel kunt bewegen, zowel tijdens als na het golfen.

Met behulp van een golfscreening testen wij jouw houding en beweging tijdens de swing. Door middel van deze analyse en een aanvullend lichamelijk onderzoek bij ons worden de oorzaken van jouw klachten opgespoord. Met vakkundig Golf bewegingsadvies en indien mogelijk ook met behandeling van deze oorzaken worden de klachten te lijf gegaan.

Heb je fysiotherapie in jouw aanvullende verzekering? Dan wordt je behandeling geheel of gedeeltelijk vergoed, want golf-fysiotherapie valt voor de verzekering gewoon onder fysiotherapie.

Golffysiotherapie delen:

Blessurevrij golfen

Met online fysiotherapie behandelen we steeds meer golfers. Door onze jarenlange ervaring op het gebied van knieklachten zijn we goed instaat te revalideren op afstand.

Meer golfblessures