Voor elke type workout

Fitness schoenen kiezen

Fitness schoenen zijn super belangrijk voor de juiste ondersteuning en vaak wordt het belang onderschat. Je zult sneller progressie boeken met de juiste fitness schoenen en de sportactiviteiten zullen je beter afgaan.

192 aanbiedingen tot 50% korting

Snelmenu: fitness schoenen kopen

  1. Stabiliteit
  2. Demping
  3. Ondersteuning
  4. Sportroutine
Fitness schoenen in de sportschool moeten ondersteuning en grip bieden om veilig te kunnen sporten. Voor veel sporters is ook de uitstraling van de schoenen een factor die meespeelt"

Tips fitness schoenen kopen

Fitness schoenen moeten aan enkele eisen voldoen om geschikt te zijn. Tijdens het sporten wordt er vaak veel druk gezet op de benen en voeten. Deze moeten dan ook goed ondersteund worden door de schoenen. Bovendien moeten de schoenen grip bieden, want uitglijden tijdens een zware oefening kan tot fikse ongelukken leiden.

Stabiliteit

Als je aan kracht- of crosstraining doet, kies dan voor een model met een goede grip om uw steun te stabiliseren. De breedte van de zool is belangrijk om te zorgen voor een goede balans. Als je regelmatig sport en gevarieerd traint, adviseren wij een veelzijdige, stabiele en lichte fitness schoen met een goede schokdemping. Dit type schoen zal je voet in elke discipline beschermen, vooral tijdens duurtrainingen

Demping

Tijdens een fitness-sessie maak je verschillende bewegingen in verschillende ritmes. De behoefte van demping kan per persoon verschillen. Als je aan krachttraining doet, met je lichaamsgewicht of met gewichten, of een intensieve activiteit als crosstraining doet, kun je het beste kiezen voor een stabiele schoen met een goede ondersteuning en een goede schokdemping.

Ondersteuning

Als je regelmatig aan fitness doet, is het belangrijk om je voeten goed te beschermen dus neem een fitness schoen met voldoende ondersteuning. Door zijversteviging in de schoen en het gebruik van een veter waardoor de schoen aan te passen is aan de vorm van je voet kun je er al voor zorgen dat jij de juiste ondersteuning krijgt tijdens het sporten.

Pasvorm

Bij intensieve sport kunnen er sneller irritaties aan de voeten optreden, wat simpel voorkomen kan worden door kritisch te zijn bij het passen van schoenen. Houd bij het kiezen van een schoenmaat ook rekening met het feit dat je dikke sportsokken draagt in de schoenen en de voeten bovendien enigszins uitzetten tijdens het sporten. Soms is het nodig om sportschoenen met een grotere maat dan gebruikelijk aan te schaffen.

Sportroutine

Ben je vaak in de sportschool te vinden? Dan heb je een heel andere schoen nodig dan wanneer je hardloopt. Bepaal voor jezelf op welke ondergrond jij het meest sport.

Cardio- en krachttraining

Wanneer je met apparaten en gewichten werkt, heb je geen speciale sportschoenen nodig. Wel is een goede houding een must tijdens krachttraining, dus ga voor een sportschoen die comfortabel zit en stabiel aanvoelt.

Fitness/groepslessen

Deze lessen worden vaak gegeven op een harde, houten vloer. Vooral met high intensity trainingen kunnen je voeten best wat ondersteuning gebruiken. Kies een schoen die vooral je voorvoet goed ondersteunt. En check altijd de onderkant van de schoen: een geribbelde zool voorkomt dat je onderuitgaat op een gladde vloer.

Hardlopen

Goede schokdemping is belangrijk om je knieƫn en enkels te beschermen. Laat vooraf een voetanalyse doen bij een gespecialiseerde sportwinkel om erachter te komen wat jouw pronatiepatroon is. Je kunt dan het best een schoen kiezen die jouw voet hierbij stabiliseert. In een goede sportwinkel kunnen ze je hierover adviseren.

Fitness schoenen kopen delen:

Voordelig fitness schoenen kopen

Om blessures te voorkomen heb je goede fitness schoenen nodig, wat voor sport je ook beoefent. Bij Sportfit vind je een uitgebreid assortiment van fitness schoenen voor dames en heren.

192 aanbiedingen tot 50% korting

Meer fitness tips

Geef een antwoord