Hardloopsokken kiezen

Het belang van goede hardloopsokken wordt door veel lopers nog vaak onderschat. De juiste sokken voor hardlopers zijn ademend, naadloos, zorgen voor grip en veroorzaken geen irritatie tijdens het lopen.
Lees verder.

Foamroller kiezen

Van training word je een betere hardloper, maar alleen als je óók aan je herstel denkt. De herstelfase is namelijk hét moment dat het lichaam spierschade repareert en sterker wordt.
Lees verder.

Beginnen met golf

Ben je van plan om te leren golfen? Dat is zeker een leuk idee, want golf is niet voor niets erg populair in ons land. Wij helpen wij je graag met diverse nuttige tips voor je golf.
Lees verder.

Golfschoenen kiezen

Goede golfschoenen bieden steun, stabiliteit, grip en comfort. Deze combinatie vormt de basis van jouw spel en zorgt ervoor dat u zich op jou ronde kunt blijven concentreren.
Lees verder.

Golfelleboog

Bij een golferselleboog heb je pijn aan de binnenzijde van jouw elleboog. De pijn kan uitstralen naar je onderarm en pols. De oorzaak van een golfarm is meestal overbelasting.
Lees verder.

Bankdrukken

De bench of bankdrukken, is een belangrijke oefening om je borstspieren te ontwikkelen. Naast je borstspieren train je ook de triceps en de schouderspieren mee.
Lees verder.

Osgood Schlatter

De aandoening Osgood Schlatter veroorzaakt pijnklachten tijdens de groei net onder de knieschijf. Deze aandoening komt vooral voor bij meisjes en jongens die veel aan sport doen.
Lees verder.

Pistol squat

Een oefening om jouw beenspieren nóg sterker te maken is zonder twijfel de pistol squat. Het gaat waarschijnlijk even duren voordat je een squat met één been kan uitvoeren, maar dat is de moeite waard!
Lees verder.

Pes anserinus syndroom

Pijn aan de binnenzijde van het been net onder de knie. De plek kan warm aanvoelen of er kan een vochtophoping te zien zijn. Vooral traplopen kan heel pijnlijk zijn.
Lees verder.

Knieblessure

Een knieblessure is een letsel aan het kniegewricht door een verdraaiing, een onverwachte beweging, of overbelasting. Vaak ontstaan deze blessures tijdens het sporten.
Lees verder.