Fit met fitness: sterke spieren met crosstrainer

Sterke spieren

Fit met fitness

Fit en gezond bewegen met fitness. Train stap voor stap jouw spieren, conditie en uithoudingsvermogen. Ook jij kunt een slank en gespierd lichaam krijgen vol energie. Voel je goed, ontspannen en zelfverzekerd.

"Fit met fitness bevordert ook je metabolisme. Metabolisme speelt een hele belangrijke rol in het aantal calorieën die je dagelijks verbrandt. Daarmee is het van grote invloed op je gewicht.".

5 voordelen fit met fitness

Fitness is een goede manier om calorieën te verbranden, je conditie te verbeteren, om gezonder te worden en om af te vallen. Zo draagt fit met fitness bij aan een goede conditie van je hart- en bloedvaten, aan het voorkomen van osteoporose en speelt het een belangrijke rol bij gewichtscontrole, of juist bij afvallen.

1. Betere gezondheid

Osteoporose is een natuurlijk proces, dat hoort bij het ouder worden. Je botten worden hierdoor broos. Fit met fitness zorgt ervoor dat dit proces stopt, of vertraagt. Je spieren worden immers sterker en groeien in omvang.

2. Meer spieren

Door fit met fitness krijgt je lichaam een andere samenstelling. Veel mensen die sporten, willen meer spieren kweken en vet kwijtraken. Fitness helpt daar goed bij. Zeker als je fitness combineert met een gezond voedingspatroon. 

3. Je val af

Fit met fitness bevordert ook je metabolisme. Metabolisme speelt een hele belangrijke rol in het aantal calorieën die je dagelijks verbrandt. Daarmee is het van grote invloed op je gewicht. Het stimuleren van je metabolisme is sowieso belangrijk als je niet wil aankomen of als je juist wilt afvallen.

4. Gezond hart

Fit met fitness bevordert de gezondheid van je hart en je bloedvaten. Hiermee verlaag je de risico’s op allerlei hart- en vaataandoeningen. Denk hierbij aan een hoge bloeddruk, een hoog cholesterolgehalte.

5. Beter in je vel

Sporters die regelmatig bewegen zitten over het algemeen beter in hun vel en belanden minder vaak in een depressie. Mensen die sporten die toch in een depressie belanden, herstellen hier over het algemeen vaker en sneller van. Daarnaast zorgt een fit met fitness bij velen voor meer zelfvertrouwen en een hoog gevoel van eigenwaarde.

Regelmatig bewegen zorgt ervoor dat je beter in staat bent om na te denken, doordat je tijdens het sporten je hoofd ‘leeg’ maakt. Daarnaast maakt je lichaam dopamine aan tijdens fit met fitness. Dopamine zorgt voor een gevoel van geluk. Naast het geven van een geluksgevoel, verbetert het je vermogen om connecties te leggen en met nieuwe ideeën te komen.

Sterke spieren

Zie direct welke personal trainers er bij jou in de buurt beschikbaar zijn om jou te helpen met jouw sportieve doelstelling fit met fitness.

6. Veel gestelde vragen

Over fit met fitness

Je ontwikkelt meer spiervezels door fit met fitness. Het is goed voor blessurepreventie maar je kunt ook verschillende vormen van onbalans uit je lichaam trainen door de juiste toepassing van krachttraining.

Gewicht-dragende oefening, en met name krachttraining, zou verantwoordelijk zijn voor een hogere botdichtheid. Dit zou de kans op fracturen aanzienlijk verminderen op latere leeftijd.

De meeste sporten, zorgen voor een betere nachtrust. Fitness is hierop geen uitzondering. Uit verschillende studies blijkt dat mensen die regelmatig sporten minder vaak wakker worden gedurende de nacht.

Jan-Lammert

Jan-Lammert

Heb je nog vragen over fit met fitness stel ze hieronder.

Fit met fitness delen:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Meer Fitness doelen

Afvallen met sporten - Calorieën verbranden
Sportfit

Afvallen met sporten

Sporten zorgt dat je meer energie verbruikt. Ga je ook nog anders eten, dan zal de combinatie zorgen dat je sneller gewicht verliest. En het is belangrijk om fit en gezond te blijven.

Lees meer »
Conditie opbouwen > Voel je fit en gezond
Sportfit

Conditie opbouwen

Het hebben van een goede conditie en het optimaliseren van jouw prestaties heeft te maken met je lichamelijke basiseigenschappen. Voor de beste prestatie is het belangrijk om een combinatie te vinden tussen deze basisprincipes van sporten.

Lees meer »

Geef een reactie